jussiochjag.blogg.se

september-oktober 2020

Publicerad 2020-10-10 15:06:27 i Allmänt,

Hösten präglas fortfarande av corona. Sån tur man har Jussi! Så blir längtan efter barnbarn och bonusditon inte lika smärtsam...Margaretha o jag tar våra turer, hade ju tänkt inventera svampläget men vi har liksom ingen kantarellblick som funkar i den här delen av landet! Det blir därför oftast våra tidigare och kända pärlor i Skåne. Och en o annan tur till Småland!
 
 
I Småland hittar man i alla fall en och annan kantarell...
 
Hemsjön är så vacker även när den omges av skogen i höstdress.
 
På Lars Dufva utanför Osby ramlade vi på brorsdottern Elina med mage, make och Hektor! Vi var på väg till Småland o jag skulle sen på lördagen till Åtvidaberg o fira Johnny 80 år tillsammans med övriga syskon.
 
Mårten och Hektor satt en bit längre bort för att hålla säkra avstånd! Hektor tyckte Jussi var lite skrämmande också!
 
Här är vi på promenad med obligatorisk fika i Torups skog.
 
Och Jussi får hälsa på ett litet charmtroll utanför statarmuséet!
 
Här beundrar vi minnesstenen vid Stockamöllan på Uggleskrispåret, en runda på ca 5 km och vi passerar just Uggleskri, sommarstället där vi hade sommarkollektiv på 70talet.
 
Vem denna korpulenta dam är det vete sjutton? Men det torde hursomhelst vara promenaden norrut från Barsebäckshamn mot badet. Jussi verkar känna henne...undrar just???
 
Högst upp på krönet skymtar troligen Margaretha och Jussi. Fortfarande Barsebäcksturen.
 
Barsebäckspromenaden igen stehäll högst upp på krönet, nån gammalt försvarsanläggning.
 
Försök till selfie....!
 
Anonymouse har öppnat studenthotell för småväxta på Stora Magle Kyrkogata, tredje inrättningen i Lund. Finns ett apotek och en musikaffär också. Jussi försöker fixa ett rum åt sig men mössen påstår att han måste banta först! Så fräckt! 
 
En dag var Ulf, Birgitta, Jussi och jag och hälsade på Elisabet Norin, min kursledare på online skrivarkursen. Utanför Sjöbo.
 
En annan oas och kraftkälla är personspårkursen hos Johan Lyzell, Hundinsikt i Skåne. Norra Skrävlinge. Vi sex har gått kurs ihop ett antal gånger nu och vi har jättetrevligt ihop. Och både vi och hundarna lär oss hela tiden! Så det så!
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela